Евровизия 2026 - Полуфинал 1 /12.05.2026/

Форум за всички събития около провеждането на Евровизия 2026 във Виена
Post Reply
eDonkey
still not tryin' to fit in

Евровизия 2026 - Полуфинал 1 /12.05.2026/

Post by eDonkey »

Гледайте на живо от линка:

Начало: 22.00 българско време
Image
They can take away the rhythm, they can take away the gold. But they can never take away, no they can never take away my soul...
eDonkey

Re: Евровизия 2026 - Полуфинал 1 /12.05.2026/

Post by eDonkey »

Очакванията за класиране на местните мисирки и тулупи по-горе. :D

А аз искам да споделя нещо друго, от което бях потресен. Изглежда от снощи е започнало гласуването на журито Rest of the world. #-O
Ама иначе цъкаме с език на израелската телевизия, че организирала гласуващи за нея.
Image
They can take away the rhythm, they can take away the gold. But they can never take away, no they can never take away my soul...
jivko naidenov

Post by jivko naidenov »

Включвам се точно на Португалия.
Zen

Post by Zen »

Към осмата песен бях заспала, после се разсеях - скука. И изведнъж - Полша! Много ми хареса! Мощния глас на певицата, хореографията, сцената - песента не беше кой знае какво, но изпълнението - топ! На фона на видяното се размечетах за музиката на 80те.
DJVladi

Post by DJVladi »

Такъв ужас не съм виждал и чувал скоро. Еднам издържам, а още не е свършил полуфиналът.
Баси тъпата Евровизия.
Картичките си все едно аз съм ги правил. Баси аматьорщината.
Водещити - пълна скръб.
Интервалите са идеални за пиш пауза, ама то цяла вечер в кенефа не се издържа също. (facepalm)
Bgtop

Post by Bgtop »

Стига мрънкахте, добре беше. На мен повечето песни ми харесаха и това е по-слабият полуфинал! Интервал актовете и водещите бяха малко зле, ама на кого му пука. На мен ми хареса куиза
nia

Post by nia »

Vladi, ти напоследък не издържаш на никое издание на Евровизия, така че добре, че се оттеглихте и няма да се мъчиш... (xaxa)

Много добър полуфинал, харесаха ми всички класирали се, много доволна (h) ...Водещите ми бяха неприятни, особено мъжа, да не говоря за облеклото му...Интервал актовете бяха леш - липса на всякаква креативност, естетика и хумор, бих казала...
Според мен борбата ще е до последния глас и няма открояващ се победител тази година, което прави конкурсът още по-интересен...Иска ми се да вярвам, че няма да се подведат журитата и да го дадат на Финландия толкова лесно и категорично.... :-ss
(FR) :ymdaydream:
DJVladi

Post by DJVladi »

Малко цифри и статистика.

Знаете, че Нидерландия е една от страните, в които гледаемостта на Евровизия е сред най-високите.
Миналогодишното издане на Конкурса е била най-гледаемата програма за годината - 3,6 милиона бяха зрителите на финала във Базел, и съответно 2,3 милиона за първият полуфинал.
Снощи цифрата беше 541 000 зрители. Най-ниската от както се правят измервания тук.
DJVladi

Post by DJVladi »

eDonkey

Post by eDonkey »

Ама наистина, Влади, не знам как толкова ги хейтваш обаче ги гледаш в детайли. (lol)

Аз искам да кажа първо, че продукцията на изпълненията е както винаги на високо ниво. Казвам го всеки път и отново ще го кажа - няма български изпълнител, за когото да е понижение това да участва в Евровизия - 200млн. зрители, супер сцена, контакти. Дори с всички политически скандали или циркаджийски изпълнения, Евровизия са вероятно най-голямата сцена и шанс, който те ще имат през цялата си съзнателна кариера колкото и да плювват за щяло и нещяло.

Второ, встрани от песенната продукция - програмата, която австрийската телевизия е създала, е ужасно глупава, а водещите са ми доста неприятни като поведение и външен вид. Колкото и мило да е началото с историята на този мъж (пианист?) гледал конкурса с приятели, със своя партньор до момента с You'll never be alone, това създава стереотипност за зрителите, в която само определени хора могат да се разпознаят. Напълно аналогично с хумореските по-нататък с куиз с въпроси от конкурса или професорката. Аз знам отговорите на въпросите (или почти всички успях да отговоря, при условие, че не гледах внимателно), но за случайните зрители това е ... откровена досада. "Кой от редовете отговоря на текста на песента победител от 1970г.?" Нямам идея защо година след година организаторите превръщат Евровизия във все по-нишово шоу когато имат такива страхотни възможности в тези дигитални времена, в които живеем. Австрия-Австралия идеята е супер, обаче какво стана на практика беше отврат. #-O

Относно песните, искам да кажа, че песните от Финландия и Израел стояха страхотно. Много викане и фалшиво пеене имаше в началото (тая шведка как цял сезон го изкара на куц крак болна, ех), но в края нещата сякаш се пооправиха. Бях изненадан колко добре пасваше всичко на сръбската, а португалската беше като мехлем за ушите след цялата вечност време за гръцкия циркаджия. Искам също да спомена певицата от Полша, която постигна повече от максимум с подобна досадна песен. Белгия имаше много впечатляващи сценични ефекти и все пак бях доста изненадан, че продължи напред.

Малко ми е мъчно за грузинците, които все пак са си и легендарни победители от детския конкурс, но това, което видях и чух просто не заслужаваше финал. Ванила Нинджа ме изненадаха, защото стояха добре на сцената, но с тази песен толкова. Жалко, защото и те имаха някакво реноме да защитават с топ 10 в миналото. Общо взето лоша вечер за ветераните.

Относно изпълненията извън конкурса снощи, италианската песен е с толкова много клишета наблъскани в тия 3 минути, че за мен си е гарантиран топ 3 при зрителите (хайде, да кажем топ 5, защото ще се генерират много изкуствени гласове за Израел и Украйна, които изкривяват крайното класиране). Поради някаква причина зрителите много обичат подобни клишета от Италия, вероятно подсъзнателно се асоциират с класа, опера и т.н. Немската песен може да е малко евтинджос, ама певицата тия 3 минути не спря да танцува, скача, да се хвърля от високо и през цялото време си издържа пеенето без да се задъха. Дойчо беше прав, че е много голям професионалист тази жена.
Image
eDonkey

Post by eDonkey »

https://www.instagram.com/reels/DYQpALhIdZg/

А това не сме го коментирали още, бях сигурен, че някоя простотия ще се случи по време на израелското представяне. Браво на момчето, че не трепна докато си изпълни песента. Като виждам от този ъгъл, спокойно от телевизията са можели да поискат да изпълни песента си отново.

Предполагам, че наистина им е трудно на изпълнителите от Израел и Украйна, а преди това и на тези от Русия да срещат много упреци отвсякъде. Помня, че Гагарина някога я освиркваха и тя се беше разплакала след края на изпълнението си. Не бих се изненадал ако от тия от Израел дори странят последните 2-3 години предвид какви нерваци има като шведката.

Не знам само защо този младеж толкова време го оставиха да си вика без да го изгонят.
Image
DJVladi

Post by DJVladi »

Ами то мойто е професионално изкривяване.
И да не искам те тия неща ми се набиват в очите и ушите.

И докато двойните стандарти стоят нещата ще са такива, че и по-лоши.

За съжаление идеите за шоу са нефелни. Да образоваш и поучаваш не е най-интересното, което хората искат да видят и чуят.
Да не би Цирк де Солей да са извънземни акробати? Не, просто с хубави костюми и постановка нещата стават много по-привлекателно отколкото същите номера в кварталният цирк.

И не е въпрос на пари, защото вижте само колко пара се налива в осветление, лазери и лед екрани с анимации. Просто липса на въображение, концепция и желание.
Не виня водещите, че изглеждаха нелепо. Такава е била идеята. Те само четат от аутокюто. Дори Петра да бяха сложили като няма "мат'рял" ще е същото.

Песните тази година са супер тъпи. Изсмукани от пръсти. Така че колкото и да се дерат изпълнителите няма да ги направят по-слушаеми.

И да ... нещата трябва да се променят. Да се сложи ред.
Не е нормално 5 държави да бойкотират и EBU да казва "Всичко е ОК. Всеки има право да има мнение."
Ако има правила и тези правила се спазват няма да се налага на "горките артисти" да поемат хейта към страната им.
Те (певците) не са на концерт, който ТЕ са си организирали, а представляват страната си.
И до утре мога да пиша, но няма смисъл.
Ако зависеше от мен ... нямаше да ги има тия дебати, защото щях да съм строг, но справедлив. :P
Bgtop

Post by Bgtop »

Това с бойкота докога ще се дъвче? :D
Иначе за интервал актовете съм съгласен. Водещите не са чак толкова зле - помним примери от миналото, където дори не можеха да говорят на английски и нищо не им се разбираше, така че нека не драматизираме толкова (lol)
DJVladi

Re: Евровизия 2026 - Полуфинал 2 /14.05.2026/

Post by DJVladi »

Още малко цифри за гледаемостта на първият полуфинал
UK ⬇️ 15% / 250k
Italy ⬇️ 25% / 630k
Austria ⬆️ 90% / 300k
Greece ⬇️ 25% / 300k
Sweden ⬇️ 25% / 320k
Belgium ⬇️ 30% / 400k
Portugal ⬇️ 01% / 5000
Germany ⬆️ 35% / 250k

Само Австрия и Германия имат ръст. Всичко друго е надолу.
jivko naidenov

Post by jivko naidenov »

Аз съм ок когато интервал акта е музикален, без значение. Винаги може да пускат песни от предни издания. Каквото и да е музикално е по-добре от приказки.
Post Reply