Basel 2025
Re: Basel 2025
Не стига, че песните тази година са изключително слаби, ами на всичкото отгоре и повечето от изпълнителите еднам увепнаг точните тонове. УЖАС!
Трябва за забранят използването на светлинно шоу. Ослепях.
Сченичните тУалети са просто потрес. Сякаш аз съм ги измислял и правил с двете си леви ръце.
Водещите и техният хумар са току-що извадени от нафталина. И защо по дяволите всички крещят като че ли ги колят. Имат микрофони. Чуват им се простотиите.
Операторската работа е под всякаква критика. Скачат от камера на камера на всеки три секунди. Защо?
За какъв х*й домъкнаха Петра?
Абе ... положението е наистина 69
Трябва за забранят използването на светлинно шоу. Ослепях.
Сченичните тУалети са просто потрес. Сякаш аз съм ги измислял и правил с двете си леви ръце.
Водещите и техният хумар са току-що извадени от нафталина. И защо по дяволите всички крещят като че ли ги колят. Имат микрофони. Чуват им се простотиите.
Операторската работа е под всякаква критика. Скачат от камера на камера на всеки три секунди. Защо?
За какъв х*й домъкнаха Петра?
Абе ... положението е наистина 69
Това са финалистите от първият полуфинал
Норвегия
Албания
Швеция
Исландия
Нидерландия
Полша
Сан Марино
Естония
Португалия
Украйна
Можеха да спестят Португалия и Украйна да са на финал, но ... останалите са още по-зле

Можеха да спестят Португалия и Украйна да са на финал, но ... останалите са още по-зле
С половин око го гледах на прескачания. Слаби песни и въобще липса на нови идеи както за музиката, така и за сценично представяне. Водещите са направо страшни, като възпитателки в поправително училище. Единствено Холандия ми хареса, но представлението беше много аматьорско. Най-стабилна беше очаквано ветеранката Юстина Стечковска.
Мое мнение е, че Австрия ще победи, макар че не съм фен на оперното пеене, но сценографията е наистина хубава и за мен тя е най-добрата тази година. Много се съмнявам, че Швеция ще победи отново. Просто няма начин.
Едно, че никога досега майтапчийска песен не е печелила, пък и много ще дръпнат в генералното.
Мисля, че Испания ще се представи най-добре от Big 5,
Обяснявам си, че Португалия е на финал, защото Испания имаше право да глусува в първи полуфинал и те са ударили едно рамо на комшиите, както винаги.
Иначе снощи италианците са направили рекорд по гледаемост - 2 489 000, което е 12.3% пазарен дял и то по Rai 2.
В Нидерландия гледашите първи полуфинал са били 3.4 милиона, което e повече от миналата година, когато Joost Klein имаше 3 милиона зрители.
Пак скандал и AVROTROS изисква обяснение от EBU
По време на първия полуфинал, на зрителите бяха представени 10-те най-слушани песни в Spotify, които не са печелили състезанието.
Организаторите обаче не включиха „Europapa“ на Йост Клайн, която има 178 милиона гледания и би трябвало да е на 4-то място в класацията.
По време на първия полуфинал, на зрителите бяха представени 10-те най-слушани песни в Spotify, които не са печелили състезанието.
Организаторите обаче не включиха „Europapa“ на Йост Клайн, която има 178 милиона гледания и би трябвало да е на 4-то място в класацията.
Аман от двоен стандарт.
Забраниха участниците да веят други знамена освен това на държавата, която представляват, но разрешиха публиката да ма'а всакакви байряци, които да разрешени от швейцарските закони.
Да, ама не!
След изпълнението на Израел вчера на жури шоуто (изпълнение, което бе доста освиркано от публиката в залата) изведоха от залата няколко зретили с палестински знамена.
https://x.com/L_Wcrdt/status/1923094038489550872 https://x.com/luismesacabello/status/19 ... 1103409503
Забраниха участниците да веят други знамена освен това на държавата, която представляват, но разрешиха публиката да ма'а всакакви байряци, които да разрешени от швейцарските закони.
Да, ама не!
След изпълнението на Израел вчера на жури шоуто (изпълнение, което бе доста освиркано от публиката в залата) изведоха от залата няколко зретили с палестински знамена.
https://x.com/L_Wcrdt/status/1923094038489550872 https://x.com/luismesacabello/status/19 ... 1103409503
Естетика - никаква.
Млади дихатели с още не мутирали гласове, но пък с вече завиден стаж с чупките в кръста.
Дърти кранти с преливаща плът, но пък в бодита, за да покажат гордо "красиво" и хумористично тяло.
Безумни хореографии и абсолютно ненужни смена на тоалети.
Вместо тоалети да бяха сменили песните.
Водещите надминаха себе си. Бяха още по страшни и тъпи.
Камерата отново препускаше и прескачаше още по-бързо от първият полуфинал.
Изборът на случайни посетители беше шестица от тотото. По-лош нямаше как да е.
Най-як момент за мен беше каста на Cocoon или иначе казано пенсионерското парти.
Но най-тъжното беше липсата на нови и интересни идеи. Дотолкова са зациклили, че станахме свидетели на едни и същи номера.
Пълен потрес.
Млади дихатели с още не мутирали гласове, но пък с вече завиден стаж с чупките в кръста.
Дърти кранти с преливаща плът, но пък в бодита, за да покажат гордо "красиво" и хумористично тяло.
Безумни хореографии и абсолютно ненужни смена на тоалети.
Вместо тоалети да бяха сменили песните.
Водещите надминаха себе си. Бяха още по страшни и тъпи.
Камерата отново препускаше и прескачаше още по-бързо от първият полуфинал.
Изборът на случайни посетители беше шестица от тотото. По-лош нямаше как да е.
Най-як момент за мен беше каста на Cocoon или иначе казано пенсионерското парти.
Но най-тъжното беше липсата на нови и интересни идеи. Дотолкова са зациклили, че станахме свидетели на едни и същи номера.
Пълен потрес.

Квалификантите от вторият полуфинал
Armenia
Greece
Lithuania
Malta
Austria
Latvia
Finland
Denmark
Luxembourg
Israel

За сефте от 2013-та година насам бившите страни от Югославия се провалят и не са на финал.
Битката ще е между Швеция, Австрия и Франция.
Шведите ще имат голям зретелски вот.
Австрия ще бъдат побутнати от журЕтата.
И нищо чудно Франция да намаже - двама се карат - третия пИчели.
Битката ще е между Швеция, Австрия и Франция.
Шведите ще имат голям зретелски вот.
Австрия ще бъдат побутнати от журЕтата.
И нищо чудно Франция да намаже - двама се карат - третия пИчели.
Една от най-ужасните Евровизии, които съм гледала. Пълен кич, лошо ниво на песните, триумф на безвкусицата. Чудя се Путин какво ли си мисли, като я гледа, за упадъка на Европа
Не му се даваме, разбира се.
"Битка" очевадно няма да има. С тази позиция на финала Швеция е сигурен победител и единствено журито може да промени нещо, но колко да промени, за кого да се "хване" - Франция и Израел не са перфектни в пеенето, Австрия - също.
Нямат и такъв драйв при зрителите.
Предвиждам Финландия в топ 5 по разбираеми причини
Относно палестинските знамена - трябва да си голям галош, за да освиркваш момиче, което е оцеляло при клането на "Хамас" срещу музикалния фестивал Nova.

"Битка" очевадно няма да има. С тази позиция на финала Швеция е сигурен победител и единствено журито може да промени нещо, но колко да промени, за кого да се "хване" - Франция и Израел не са перфектни в пеенето, Австрия - също.

Предвиждам Финландия в топ 5 по разбираеми причини

Относно палестинските знамена - трябва да си голям галош, за да освиркваш момиче, което е оцеляло при клането на "Хамас" срещу музикалния фестивал Nova.

Не можах да разбера защо всеки трябваше да си сменя дрехите по време на песента.
Хареса ми сценичната идея на Армения - сам човек без кой знае колко реквизит и декори изпълни сцената и не беше скучно.
Нямам идея защо точно тези са фаворитите, шведската песен специално си има всяка година брат-близнак от някоя балтийска държава, ама не са фаворити никога, нали?

Нямам идея защо точно тези са фаворитите, шведската песен специално си има всяка година брат-близнак от някоя балтийска държава, ама не са фаворити никога, нали?