France 24 - Slimane - Mon amour
France 24 - Slimane - Mon amour
Slimane (или както е по паспорт Slimane Nebchi) е на 34 гтодини и ще престави страната си с песента Mon amour.
Ето и песента и официалното й видео
Изобко не съм учуден от това къхърно изпълнение с и съответно изобщо не ми харесва. Този ориенталски маниер на пеене (къдраво вибрато като зеле) може да се хареса само на любителите на ракиджоса. А за заемките от вече виждани неща във видеото даже няма и да говоря.
Той е от алжирски произход и е победител в петият сезон на The Voice in France.Ето и песента и официалното й видео
Изобко не съм учуден от това къхърно изпълнение с и съответно изобщо не ми харесва. Този ориенталски маниер на пеене (къдраво вибрато като зеле) може да се хареса само на любителите на ракиджоса. А за заемките от вече виждани неща във видеото даже няма и да говоря.
Re: France 24 - Slimane - Mon amour
Песента е мелодична, традиционна френска балада. Но нещо в изпълнението на Slimane не ме кефи. Има някакви елементи на оперно пеене, сякаш недодялани. Преходите от ниски към високи тонове не са плавни. Липсва ми финес в изпълнението, много е грубо.
Ами това е ориенталският маниер на пеене. Наш Азис пее така и така кърди вибратото, но при него умението да взима височините е на съвсем друго ниво. И изобщо не е традиционна френска балада ами очевадно маане.
Явно обаче "оградата" му е рядка, че пръска яко бацили. Хич не е приятна гледка. Тук ще отворя скоба с риск да си навлека доста критики.
Мисля, че тази година пак ще има много представители на малцинствата. Вече май свикнахме негри да представляват Швеция.
Тази година от избраните до този момент четирима имаме една суданка и един алжирец. 50%.
Дано съм лош пророк, ама ... нещата отиват натам. Да открия малко завесата и Нидерландия ще е в този списък.
Влади, отдавна престанах да се изненадвам. Тази тенденция я има от години. Дразнех се, но това е глобализацията.
За мен не е нещо ново, но ... едно е да пратиш изпълнител с чужд произход, а съвсем друго да пробуташ и песен, която "му лежи" на натюрела.
Тя и Лорийнката не е чиста шведка, ама всичките й песни са много далеч от тясното профилиране на етноса й.
А тая глобализация направо ме вбесява. Кому е нужно толкова много "чужденци" в родните футболни отбори например?!
Anyway ... това е положението.
Да видим още какви други ГМО-та ще ни сервират тая година.
Вярно се провиква тоя като някой мюезин от джамия. Колкото и брада да пусне, не вярвам тази песен да стигне далеч.
За тази песен моя коментар е:
Жотем, жотем мон амур, пак шЪ лапнеш моя к*р ... демек - ще яде дървото!
На мен също не ми харесва, това е една от най-слабите френски песни в последните години.
Най-добрата песен от избраните до момента. А те не са много както знаем. Не го гледам на външен вид, но певеца е с голям диапазон и много добър глас. Песента е типично френска, не е нито ребус, нито изгъзица. Така че очакваме останалото и тогава ще сравняваме.
Sweet Dreams Are Made Of This
Няма излъчване, но не всички могат да бъдат красиви. Ако не го гледам песента бива.
Sweet Dreams Are Made Of This
Лайф от хърватската селекция преоркестрирана версия.
Голяма мъка, голямо напрежение, голям зор ... обе ... голямо ла^но
Голяма мъка, голямо напрежение, голям зор ... обе ... голямо ла^но
Мале, мале, на живо е още по-гнусно и дразнещо отколкото на запис.
Лайф от The Voice Belgique
Голямо викане, голямо напъване. Рона ряпа да яде.
Имам предчувствието, че ще има проблеми с гласът си и вярното му изпяване, защото се усеща леко, че не ги пее вярно. На четвърт тон е от тоналността.
Голямо викане, голямо напъване. Рона ряпа да яде.
Имам предчувствието, че ще има проблеми с гласът си и вярното му изпяване, защото се усеща леко, че не ги пее вярно. На четвърт тон е от тоналността.