My Eurovision Story

Форум за различни класации, букмейкърски подредби, анализи на резултати, свързани с Евровизия 2019 в Израел
Post Reply
User avatar
Zaleilah
Posts: 2417
Joined: Tue May 21, 2013 2:20 pm

My Eurovision Story

Post by Zaleilah » Sun Jan 11, 2015 6:20 pm

Здравейте! Правя тази тема, тъй като до момента във форума са създавани много анкети, водени са много спорове, но не сме имали подобна тема, в която всеки да сподели неговата... евровизионна история. :-D Накратко всеки може да разкаже как е разбрал за Евровизия, какви са първите му спомени, свързани с конкурса, любими песни през годините, какво очаква от предстоящата Евровизия 2015, какво според него трябва да се промени в конкурса и изобщо всичко, което иска да сподели с останалите във форума. :-D

Започвам темата с една от любимите ми песни:(h)

DEeurovision98
Posts: 7250
Joined: Mon May 13, 2013 7:14 am

Re: My Eurovision Story

Post by DEeurovision98 » Mon Jan 12, 2015 4:09 pm

Първата песен, която съм чул от конкурса е "Вода" на Елица и Стунджи, но тогава не съм знаел, че е от Евровизия и изобщо какво е спечелила. :-D

Искам да се промени правилото с Големите 5 държави, би било по-добре и те да са в полуфиналите, така според мен би се и вдигнал интересът към конкурса във Франция или Великобритания. И Турция ще се завърне. :D (h)

Поздравявам ви с една много подценена песен според мен:

(h) (h)
(RU) (MT) (CY) (SE) (AM)

Sylar
Posts: 2595
Joined: Mon May 20, 2013 1:14 pm

Re: My Eurovision Story

Post by Sylar » Tue Jan 13, 2015 8:59 am

Бях чувал за Евровизия през 2007-ма заради Елица и Стунджи, но не ме вълнуваше особено. Започнах да се интересувам от конкурса през 2009-та заради майка ми. Беше ми казала, че Патрисия Каас е представила Франция и реших освен нейното изпълнение да гледам тези, които са се класирали по-високо. Така ми стана интересно, реших да чуя всички песни, на следващата година вече гледах конкурса, а през 2011-та започнах да ставам фен и да слушам песните преди да ги изпълнят на Евровизия. Преди около година и половина започнах да се ровя и в историята и така. Поздравявам ви с двете ми любими евровизионни песни за всички времена:


p.s. хич не е подценена Ланская, даже напротив, цяло чудо е, че дори се класира. :P

User avatar
nia
Posts: 7548
Joined: Mon Apr 29, 2013 11:45 pm

Re: My Eurovision Story

Post by nia » Tue Jan 13, 2015 11:06 am

Ще ви разкажа и моята евровизионна история, защото е доста сюрреалистична... :D В началото съм гледала едно-две издания, но тогава не бях голям фен, не следях песните и по-скоро беше традиция да се съберем, и посмеем с приятели. През 2005, когато победи Гърция, бе вечерта на моя църковен брак. Помня, че бях толкова развълнувана, че когато трябваше да намерим доброволец да се прибере с бебето ни, за да го приспи, се "жертвах" аз, и така се завърнах вкъщи към полунощ, точно, когато течеше гласуването. (lol) Беше страхотно, целият град ликуваше. (lol) Изгледах си конкурса спокойно и се завърнах в заведението, за да продължа сватбата си, а свеки най-после реши да се прибере. С един куршум три заека, както се казва .(lol)

Любима песен....Мммм, много са, но в никакъв случай My Number One - никога не съм я харесвала. (lol)
(EE)

Zen
Posts: 1983
Joined: Sat Feb 01, 2014 4:25 pm

Re: My Eurovision Story

Post by Zen » Tue Jan 13, 2015 6:50 pm

И на мен първият ми спомен е от 2005. Помня, че тогава Киара толкова ме впечатли с гласа си, че при гласуването много исках тя да спечели. Помня и гласуването от следващата година, когато победиха Лорди и аз бях за тях. :D Помня и колко не харесвах понедата на Дима Билан и се чудех на сценичното му представяне с оня фигурист.
От младежките ми години в паметта ми са набити 2 песни - Apres toi и L`oiseau et l`enfant /или май б еше обратното ;) Това са ми и любимите песни, знам и части от текстовете и мога да си ги тананикам, особено втората. Но тогава не съм знаела, че са от Евровизия.

User avatar
estupenda
Posts: 6031
Joined: Wed May 01, 2013 10:24 pm

Re: My Eurovision Story

Post by estupenda » Thu Jan 15, 2015 12:46 am

Аз пък за пръв път се запалих по Евровизия през 2002, когато Испания беше луднала покрай победителката на "Operacion triunfo" Роса и решиха да я изпратят на Евровизия. Изгледах финалната вечер и толкова ми хареса всичко, че си казах, че следващата година непременно ще го гледам пак. После пък, с участието на България, ми беше още по-интересно и започнах да търся дали няма някакъв сайт за Евровизия и евентуално форум с хора интересуващи се от това. И така ви намерих (lol) :ymhug: (kiss) вече повече от 6 години :ymparty:
Любими песни - много са, но най силно впечатление през годините са ми направили Молитва-та на Шерифович, Лане мое на Желко и песента на Арам миналата година.

User avatar
Zaleilah
Posts: 2417
Joined: Tue May 21, 2013 2:20 pm

Re: My Eurovision Story

Post by Zaleilah » Thu Jan 15, 2015 1:22 am

Да се включа и аз :-D Подобно на много българи, разбрах за Евровизия през вече далечната 2005-а година, покрай скандала с песента на Каффе. След това си спомням, че гледах Филип Киркоров и Анжелика Агурбаш в 'Шоуто на Слави' и песента ѝ много ми хареса, даже заради това после гледах и Евровизия. (lol) През 2006-а и 2007-а не съм гледал конкурса, освен гласуването на финала в Хелзинки. Година по-късно, отново благодарение на българско предаване /Music Idol/ и гостуването на Ани Лорак там, отново се сетих за Евровизия. Песента на Ани страшно ми хареса, покрай нея чух и други песни и много се запалих, следях репетициите, полуфиналите... (заспах по средата на финала, но това е друг въпрос :-D ). Това продължи и през 2009-а, но на следващата година не бях впечатлен от участващите песни и интересът ми доста намаля. Заради това, почти пропуснах Евровизия 2011, хванах я случайно по телевизията. :-D През 2012-а, благодарение на песните на Желко, Мандинга и т.н. интересът ми към конкурса се завърна с пълна сила, дори много се увеличи, това си остава любимото ми издание и до днес. (h) В началото на 2013-а се регистрирах и във форума, макар че четях още година по-рано и в общи линии знаете до каква (маниакална) степен съм следил последните две издания, както и предстоящото, което очаквам да бъде много силно, не знам защо. (lol) Любимите ми песни от Евровизия безспорно си остават Украйна 2008 и Сърбия 2012, обожавам ги! (h)

User avatar
Эдем
Posts: 7205
Joined: Mon Apr 29, 2013 4:42 pm

Re: My Eurovision Story

Post by Эдем » Wed Jan 21, 2015 10:11 pm

Моя пръв досег с Евровизия беше през месец май, към края, когато всички телевизии (а не както сега) обявяваха, че снощи Евровизия е спечелила еди коя си държава. Даваха едни хубави кадри, много зрелищно изглеждаше, ама не знаех повече подробности, просто си чаках май месец да кажат тоя път кой е победителя и се надявах някога да участваме.
Като спечели Сертаб голям кеф, песента стана хит навсякъде, по някои телевизии даже въртяха видеото от финала. После, като казаха, че е спечелила Руслана и песента стана хит и я въртяха навсякъде не си спомням много да съм се трогнал...вече имах интернет, ама съм откривал други сайтове, не евровизионните (lol) Първия път когато посетих официалния сайт беше с турското домакинство, целия червен с моста над босфора и силуета на Истанбул...
После като обявиха, че ще участваме - лелеее, такъв кеф беше. Навсякъде всичко това гърмеше, после финала - полемики до безкрай, седях и четях навсякъде всички коментари...Папаризу беше тука да си промотира песента, въртяха я навсякъде, беше ми десктоп на телефона - снимах си я от телевизора как размята ръкави.
Във вторник излъчиха записа от финала в Турция, в четвъртък и събота прякото излъчване от Украйна. Киара беше много уау, вкъщи бяхме възмутени как хубаво пее и какво хубаво лице има, а надолу като Родопите и Сакар планина заедно :(
Радвахме се на победата на Папаризу, не че не беше сочена за фаворит (lol)
После направих тема за Евровизия във форума на Планета, изписах над 80 страници сам (lol) Информация, снимки...Живеех в Икотаймс (Ойкото), посещавах сайтовете на участниците, купих си пиратски дискове на последните издания на конкурса, по-късно имах онлайн-картички на Анна Висси и Сибел Тюзун =)) Бяха ми написали с техния почерк как музиката бла бла, колко важен е моя глас бла бла и името ми с шрифт Ариал (lol) Това щото бланките бяха готови, ти си подпълваш само името (lol) Един ден в Ико пуснаха резултати от анкета, според която българите искат Десислава, Камелия или не помня вече кой да представи страната през 2006. Анкетата беше на бг сайт, който вече четях редовно и рефрешвах всеки час за нещо ново (lol)
http://eurovision06.hit.bg/news.htm
Та, реших да пусна новини в двата чалга форума тогава - Планета и мп3. Голям отзвук, всички почнаха да четат въпросния бг сайт и един ден ми писа Джани (Стереото). Оказа се, че той прави сайта и ми предложи да работим заедно. Правех новини, които той пускаше и пишехме във форумите инфо за конкурса. Тогава мисля, че по-сериозно се запознах с правилата, един вид служебно ми трябваха (lol) После Джани предложи да направим форум към сайта, и той остана основното средство за информиране. Бях администратор. Избора на Марианица, големите надежди...ех, романтика...Годините се нижеха почти безметежно, минахме и през този вариант:
http://eurobgvision.blogspot.com/
И така докато не се появи Васил с неговата он-лайн телевизия с логото с българската роза. Много лапешко поведение, рекламираше си телевизията, Бото го банваше, и така до безкрай...После станаха някакви комбини, единия форум нещо изчезна, направи се нов от Джани и Дадо, там пак нещо стана, ето му остатъците
http://eurovision-bulgaria.euro-talk.net/t1-topic
Там изгря звездата на ОГАЕ шефа:
http://eurovision-bulgaria.euro-talk.net/t33-topic
Не помня вече какво стана и потребителите отидоха някак към Васил и първия черен обратен форум (смисъл тъмен като сега, ама аватарите бяха от дясната страна). Той седеше до скоро, но мисля, че вече го няма. Доста време не пишех никъде, после се регистрирах там и отново сред познатите лица.

jivko naidenov
Posts: 1510
Joined: Thu May 09, 2013 8:06 pm
Location: София

Re: My Eurovision Story

Post by jivko naidenov » Thu Jan 22, 2015 1:33 pm

Эдем wrote:. .......Той седеше до скоро, но мисля, че вече го няма.
Няма го вече, Васил го затри, та му се сърдех и аз за тази работа последния път като се видяхме. Точно пролетта преди да се разпадне последният форум. Той даже постна мнение, че го е изтрил. Там беше играта на Ния - "Нарисувай се с геометрични фигури" и още една, ама не знам май Хриси я беше пуснала. Пак всеки се рисува, само че като малки закръглени човечета. Ти се беше постнал с очила, а пък Томое се беше нарисувал с дълга коса. Влади също имаше интересен разказ за задкулисните истории на Елена и Слави. Аз не се регистрирах там, само четях.

Моята история започва с Dschinghis Khan. Баща ми я беше записал на магнетофона. Бях малък. Знаех само копчетата за напред, назад и възпроизвеждане. Не можех да зареждам ролката сам. (xaxa)

Иначе не съм се интересувал толкова задълбочено от конкурса. Преди 14 години излезе един диск "ОRIENT CAFE". Май някаква БГ измислица с песни от Близкия изток . Та там track 1 беше Every That I Can. От тогава се зачетох в историята на ЕВ и взех да преравям песните.

User avatar
eDonkey
still not tryin' to fit in
Posts: 7746
Joined: Mon Apr 29, 2013 3:45 pm

Re: My Eurovision Story

Post by eDonkey » Thu Jan 22, 2015 10:03 pm

Аз пък си спомням много неща около Евровизия през годините, включително, че когато съм бил втори клас (1998 г.) имаше едно списание на име ИННА, на чиято задна корица имаше лъскави снимки на известни изпълнители/актьори, и там имаше и Дана Интернешънъл. Не я знаех коя е тая и (май?) питах сестра ми коя е и тя ми каза най-важното - че спечелила Евровизия и била травестит. (lol)
Когато бях на 13 пък ме беше осенила някаква радио-форумна треска и се скъсвах да слушам радио СИТИ. Там пускаха песента на Сертаб, която ужасно много харесвах и си я нареждах сред любимите песни въобще. Знаех, че е печелила Евровизия, тъй че с тези 2 победителя в моите очи Евровизия ще да е била голяма работа. (lol)

Покрай 2005 съм се заглеждал, заинтересувал. Спомням си ясно обаче, че през 2006-та вече е била тежка работата и четях блога на един Graham Soult (блогът му обаче не го намирам вече), esctoday и oiko, но най-любимото ми беше една страница на български, която открих от сайта на радио ЕКСПРЕС - мед ми закапа на сърцето като разбрах кой е стоял зад нея няколко години по-късно. Толкова много се бях зомбирал в нея, че дори до днес чувам някои от заглавията в главата си ("Ред сълзи, ред сополи" за Сибел Тюзюн и "Кураж, иде нов тираж" за Дима Билан (lol) ).

Васил изтри стария форум, защото отнемаше от търсенията на eurovision-bg.com в гугъл - каква ирония, малко по-късно нуждата и от eurovision-bg.com стана нулева.
Image
They can take away the rhythm, they can take away the gold. But they can never take away, no they can never take away my soul...

Senhor
Posts: 455
Joined: Sun Mar 02, 2014 12:51 am

Re: My Eurovision Story

Post by Senhor » Thu Jan 22, 2015 10:38 pm

Значи, да разкажа и аз. Очевидно бях чувал за Евровизия преди да я гледам за първи път - 2005 със скандалите при селекцията, сещам се даже една случка как се качвам в колата пред блока на леля и по радиото имаше някаква оживена дискусия как можело аджеба да пращаме циганка на Евровизия (пък то какво стана накрая :D). След това се сещам как гледах полуфинала (?) на Евровизия 2007 донякъде. Сещам се главно картичките преди изпълненията и че се спомена Холандия. Но това общо взето беше, защото баба беше пуснала на този канал, гледахме до 11 часа, тя изключи телевизора, за да заспиваме и дотам. Преди да се запаля, очевидно бях чувал известните песни - Руслана, Сертаб, Папаризова (и двете песни), Желко, Дива-та... но дотам. Нищо повече.
Реално историята ми започна през 2009. Съвсем случайно бях прочел в онова панелче с новини в abv, че финала щял да бъде на 16-ти. Тогава и Красю беше обект на големи подигравки, така че имаше шум около конкурса и си имах едно наум да гледам. На 16-ти се случи да съм сам вкъщи и си го пуснах и гледам някакви циркове, ама буквално. Викам си: да не съм се объркал? Нали уж е Евровизия това? :D Та оттам започна всичко, нищо не знаех тогава, 2009 обаче беше голяма мания - бързо си навакнах с предни години, научих всичко, което може да се научи за формата, финалът на 2009 го гледах буквално всеки ден, та така. И така вече 7-ма година. Кога мина толкова време, не знам. Сякаш беше вчера. Покрай Евровизия си създадох и укрепих доста приятелства, имам доста спомени с песни от нея и общо взета е незаменима част от живота ми.

User avatar
Bgtop
Posts: 5641
Joined: Mon May 06, 2013 11:38 pm

Re: My Eurovision Story

Post by Bgtop » Thu Jan 22, 2015 10:51 pm

Аз си спомням първия черен сайт на Бацил, помня че първо като влязох най-силно впечатление ми беше направил 1 юзър "Хадисе" (сигурно е бил Джанито (lol) ) и как всички го хейтваха, заедно с Томое :-D

Ебемчо, не е лошо да си преместиш сайтчето от hit.bg, че скоро ще умре (lol)

П.П. Сега като чета коментарите от тоя линк, дето Едемчо е постнал, ми става ясно защо някои хора са се превърнали в това, което са, в момента (xaxa) Интересен факт е, че с изключение на Dadooo, няма нито един от останалите, който да няма правописна грешка във всяко изречение... то като си неграмотен от малък, няма как да просперираш (lol)
Image

DEeurovision98
Posts: 7250
Joined: Mon May 13, 2013 7:14 am

Re: My Eurovision Story

Post by DEeurovision98 » Thu Jan 22, 2015 11:04 pm

Да си продължа и аз моята история. :D

Първата песен, която съм чул от конкурса е "Вода" на Елица и Стунджи, но тогава не съм знаел, че е от Евровизия и изобщо какво е спечелила. Може и преди това да съм чул песента на Папаризу, или Сертап, но съм бил твърде малък за да си спомням. :D

Спонмям си, че през 2009 случайно попаднах на Евровизия, когато вървеше гласуването по телевизията, и видях само части от него. След това бях си пускал песента на Рибак, ама без да се интересувам още за Евровизия. И вече 2010 всичко живо в Германия говореше за Лена, и реших, че и аз трябва да гледам, гледах финала и си спомням колко много ми хареса испанската песен. (crazy) (lol) (lol)
Чак вече през 2011 година случайно попаднах на песента на Поли, и си спомням, че страшно много е бях харесал, пращах е на всеки познат и донакъде така е промотирах. :ymdaydream: =)) =))

Гледах полуфиналите и финала на живо, и от тогава почнах да се ровя из сайтовете и следях всичко за Евровизия.

Към април 2012 попаднах на предишния форум, и от тогава съм при вас. (cheer) :x

Поздравявам ви с песента на Лена, заради която се роди моят интерес към Евровизия :D
(RU) (MT) (CY) (SE) (AM)

User avatar
Эдем
Posts: 7205
Joined: Mon Apr 29, 2013 4:42 pm

Re: My Eurovision Story

Post by Эдем » Fri Jan 23, 2015 12:11 am

ИННА и аз го купувах, имаше интересни кръстословици и занимавки...Дана и аз я знаех, ама не знаех какво е печелила :ymdaydream:

Хадисето не беше Джани, някой друг беше, но нямам идея кой (не развивахме разузнаването както в по-късните години (lol) )...

За сайта - аз не мога, а Джани не знам дали иска и дали има къде...Това за неграмотността така и не го разбрах (lol)

Първия черен форум беше готин, имаше много лафове, дето сценаристите на Слави преписваха. Всъщност, той защо замря не помня?

п.с. Да си припомним и нещо от Виличка 2007
http://eurobgvision.blogspot.com/2007/1 ... _7447.html

Елица каза няколко думи и за завистта. Сподели как по време на гласуването, България се изкачва на 2ро място и настанала паника в зелената стая. Тя много ясно усетила ужаса и напрежението във всички, след което България постепенно започнала да пада надолу в класацията, което според нея не е никак случайно.

(crazy) (crazy) (crazy)

User avatar
eDonkey
still not tryin' to fit in
Posts: 7746
Joined: Mon Apr 29, 2013 3:45 pm

Re: My Eurovision Story

Post by eDonkey » Fri Jan 23, 2015 12:21 am

Эдем wrote:Първия черен форум беше готин, имаше много лафове, дето сценаристите на Слави преписваха. Всъщност, той защо замря не помня?
Защото беше на безплатен хостинг, а на такъв не се гледа с добри око ако искаш да правиш сайт, който да изглежда сериозно, а и да имаш реалната власт да прехвърляш форума и т.н. Та Васил съвсем далновидно се беше ориентирал за това още тогава (мое тълкуване).
Image
They can take away the rhythm, they can take away the gold. But they can never take away, no they can never take away my soul...

Post Reply

Return to “Класации, анализи, залози”