Евровизия - обща тема

Форум за различни класации, букмейкърски подредби, анализи на резултати, свързани с Евровизия 2019 в Израел
User avatar
8888
Posts: 6107
Joined: Fri May 10, 2013 6:43 pm

Re: Звездите на Евровизия /vol. 3/

Post by 8888 » Sun Mar 25, 2018 12:40 am

Аз се чудя за какво цял ден ми е толкова лошо , а то за какво било. Не го очаквах.
:(( :(( :(( RIP .
Sweet Dreams Are Made Of This

Tomoe
Posts: 3479
Joined: Sat Jun 01, 2013 6:07 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by Tomoe » Sun Mar 25, 2018 4:48 am

Тъжна вест. На 94 години почина Лиз Ассия.

Image

User avatar
estupenda
Posts: 6031
Joined: Wed May 01, 2013 10:24 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by estupenda » Sun Mar 25, 2018 1:09 pm

Почина една легенда. Да почива в мир :(
Няма да и видим топ-а тази година..

User avatar
nia
Posts: 7548
Joined: Mon Apr 29, 2013 11:45 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by nia » Sun Mar 25, 2018 9:40 pm

=((
(EE)

User avatar
eDonkey
still not tryin' to fit in
Posts: 7746
Joined: Mon Apr 29, 2013 3:45 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by eDonkey » Sat May 12, 2018 11:20 am

https://www.webcafe.bg/newscafe/obshtes ... Evroviziya
Българска песен беше обявена за най-лошото изпълнение на песенния конкурс "Евровизия" в класация на Euronews.

Парчето "Illusion" на Краси Аврамов, което представи страната през 2009 г. се нарежда на първо място сред "най-забележителните от лошите изпълнения на конкурса".

В нея попадат още участници от Швейцария, Норвегия, Испания и др. На второ място е изпълнението на Сан Марино през 2012 г., а третата позиция е отредена на песента на Великобритания от 2003 г.

Според авторите на класацията, в песента на Краси Аврамов става дума повече за крещене, отколкото за пеене, а фалцетът на Аврамов те опеделят като "забележителен". Самото парче спечели тогава седем точки.

Колкото до Краси Аврамов, той обяви, че се радва, че е в тази класация, и че този път държи първото място.

"Аз се радвам, че съм в тази класация и то на първо място. Миналата година ме нямаше, през 2016 г. бях на 15-о място", каза певецът в предаването "Часът на Милен Цветков".

"Искам да кажа, че тази песен ми е донесла страшно много пари по света. Тя е една от желаните. Горд съм с нея", изтъкна изпълнителят.

По негови думи парчето е имало свой американски характер, но от екипа, работил по българското представяне на Евровизия, имали свои изисквания. "Казаха, че трябва да има кавал, гайда, ако може и тъпан, а и Янка Рупкина ли да вземем или Валя Балканска да извика нещо отгоре, ами хайде да викнем Петя...", коментира Краси Аврамов.

Той подчерта, че представянето му не е било негова концепция, но е трябвало да се вслуша в продуцентите. По негови думи за зрителите останали скрити много неща – той е трябвало да събира пари, за да излезе на сцената на конкурса, търсил е спонсори за брошури и костюми.
В друга статия става ясно, че топ 3 допълват Сан Марино от 2012 (The Social Network Song) и Великобритания 2003 (Cry Baby).

Удивителна наглост са подчертаните думи. Бил си част от конкурс на обществена телевизия, пътуването и представянето ти са платени от нашите пари и си надробил само един грандиозен провал, не ми изтъквай какво точно си изкарал. x_x
А изглежда като минат няколко години и всичко се размие и се почва - те костюмите друг ги умува и ши, песента продуцентите такава я искаха, аз само хубавите неща направих и парите дето изкарах..
Image
They can take away the rhythm, they can take away the gold. But they can never take away, no they can never take away my soul...

kristian92
Posts: 813
Joined: Sat Mar 11, 2017 2:16 am

Re: Евровизия - обща тема

Post by kristian92 » Sat May 12, 2018 11:41 am

"той е трябвало да събира пари, за да излезе на сцената на конкурса, търсил е спонсори за брошури и костюми"

Че откъде да има пари човека, те всичките са отишли за победата в нац. финал, то тогава от километри си личеше, че е купувал СИМ карти стабилно, че и се беше изсилил доста :D :D :D Сега погледнах - 12 песни на финала, той печели с близо 20 хиляди гласа, 55% от всичките пратени :D :D :D В доста издания ми е било ясно, че няма да се класираме, ама точно тая 2009 се надявах да сме последни в полуфинала даже, беше ебаси ужаса :D

Tomoe
Posts: 3479
Joined: Sat Jun 01, 2013 6:07 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by Tomoe » Mon May 14, 2018 1:10 pm

Извадка на някои от по-смислените статии, които са излезли в родните медии за конкурса тази година (съжалявам, ама пропуснах статиите за България, просто не ми е интересно жалването):

https://www.webcafe.bg/webcafe/onya-det ... a_Barzilay

Тук видни журналисти са били по-груби, но общо взето прави впечатление, че се осъзнава ясно тенденцията на ОГЕЙзация на конкурса и проблемите, които носи ляволибералната доминация в този конкурс:
http://e-vestnik.bg/27857/smyah-s-evrov ... zlichnite/

Подобно становище, но с доста хумор:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6860745

Жалко, че в западните държави тези проблеми не се забелязват изобщо.

kristian92
Posts: 813
Joined: Sat Mar 11, 2017 2:16 am

Re: Евровизия - обща тема

Post by kristian92 » Mon May 14, 2018 2:43 pm

Точно тия статии, ако ги имаш за най-смислените по темата ... наистина не знам за какво следиш конкурса :D Че не е перфектен конкурса - не е, има си и той определени проблеми, ама в тия статии па толкоз глупости се начетох, че няма накъде. Личи си, че са писани от хора, дето въобще не следят особено конкурса.

Само първата донякъде бих се съгласил с това за израелската песен и #MeToo, че си беше доста преувеличено замисленото послание, ама който гледа само финала и не чете преди това кой какво е обяснявал за песента си, не мисля че някой се е сетил изобщо за #MeToo кампанията от това "I'm not your toy, you stupid boy" :D Останалото си беше само някаква носталгия към музиката от миналото, ами музиката и вкусовете на всяко поколение се променят, няма как в продължение на толкова години да се харесва все едно и също нещо.

Втората статия ... еми да, като има 26 песни подред на финала, трябва да се отличиш с нещо, за да изпъкнеш. Ако си като всички останали, няма как да изпъкнеш и да спечелиш. Дали ще е с кудкудякане, дали ще е като Салвадор и неговия стил, дали ще е с интересно сценично представяне, за да спечелиш трябва да се отличиш с нещо.

После се минава на някакво жалване ... как едва ли не сме били последната държава комай да ни заведат на конкурса и нас :D То ако сме имали желание, много по-рано ще сме участвали. :D Следва как участието ни минавало през скандали всяка година и вече от колко години българина не избирал какво да ни представя ... то пък все едно тогава избираше нещо българина, всяка година победителя си купуваше победата с измами, трябва да се радва, че сега поне не крадат парите на зрителите вече, иначе само си дават парите за гласове, а накрая някой тарикат си купил 20000 гласа със СИМ карти.

Третото даже няма нужда от коментар - да подава проект за догодина направо и да пращаме певците със спагети в носа и пиещите урина беквокали, Саша не може да му стъпи на малкия пръст :D

User avatar
eDonkey
still not tryin' to fit in
Posts: 7746
Joined: Mon Apr 29, 2013 3:45 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by eDonkey » Mon May 14, 2018 3:14 pm

И аз не знам кое им е смисленото на статиите, само първата има някакъв замисъл, другите са откровена простащина, замаскирана под любимия призив на Томое "Либерастите на сапун". (bounce)

Няма нищо по-нормално от това нещо по-различно от останалото под каквато и да е форма да спечели подобен телевизионен формат. Има един особен егоцентризъм в очите на случайните зрители - като пишещите статията - щом аз гледам на случаен принцип, значи спокойно мога да различа победителя от плявата. На практика не става точно така. И аз не харесвам избраната песен победител, но мога да разбера защо тя е спечелила зрителския вот.
Image
They can take away the rhythm, they can take away the gold. But they can never take away, no they can never take away my soul...

Tomoe
Posts: 3479
Joined: Sat Jun 01, 2013 6:07 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by Tomoe » Mon May 14, 2018 4:32 pm

Кристияне, аз не го гледам този конкурс за да ме радват песните (твърде рядко се случва), а по-скоро за да следя тенденции и да анализирам. Много неща се научават, особено за европейските общества.

Донки, ти разбираш защо дадена песен е спечелила, понеже си фен и си следил процеса. Въобще не е егоцентрично мнението на случайните зрители, дори напротив, следва да е по-меродавно понеже уж в тях се целим. Проблемът, за който хората пишат (и който е осъзнат, а не неосъзнат както ти предполагаш) е именно че критериите за успех се разбират и споделят предимно от разни тесни кръгове (сравнението с Ален Мак въобще не е случайно, колкото и глупаво да звучи на първи прочит), които не олицетворяват непременно масовия вкус. В крайна сметка Европа и Австралия не слушат Кончита Вурст. Не виждам никаква простащина, а много остър разрез на проблематиката. Сега, друг е въпросът че такива позиции и най-вече изразяването им естествено няма как да се понравят на "либерастите" (сори, аз използвах друг израз за същото).

User avatar
eDonkey
still not tryin' to fit in
Posts: 7746
Joined: Mon Apr 29, 2013 3:45 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by eDonkey » Wed May 16, 2018 3:31 pm

https://www.theguardian.com/music/2018/ ... mainstream

Едно приятно четиво от британския The Guardian на тема Dana International, която винаги звучи толкова скромна.
Досадно ми е когато винаги се опитват да изкарат победата й като победа само заради гей-общността при условие, че тази песен можеше да е победител и без да е такава, просто звучи доста в крак с времето си.
Image
They can take away the rhythm, they can take away the gold. But they can never take away, no they can never take away my soul...

User avatar
DJVladi
Posts: 15203
Joined: Mon Apr 29, 2013 11:40 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by DJVladi » Wed May 16, 2018 7:36 pm

eDonkey wrote:
Wed May 16, 2018 3:31 pm
https://www.theguardian.com/music/2018/ ... mainstream

Едно приятно четиво от британския The Guardian на тема Dana International, която винаги звучи толкова скромна.
Досадно ми е когато винаги се опитват да изкарат победата й като победа само заради гей-общността при условие, че тази песен можеше да е победител и без да е такава, просто звучи доста в крак с времето си.
Скромна е последното нещо, което ще си помисля за Данчето. Тя си е ДИВА от където и да я погледнеш. ТРЯБВА вниманието винаги да е насочено към нея, дори и когато не тя е причината за това.
Препоръчвам горещо документалният филм When Eurovision Goes Horribly Wrong 2018, който много добре разкрива доста интересни факти. Като се започне с прословутата целувка на датчанката Birthe Wilke, която носи нула точки въпреки, че преди конкурса са я смятали за фаворит за победата, та да стигнем до Данчето. Повече е наблегнато на британските участници, но не само. Ако Ви е трудно да го намерите мога да ви го пратя. Пишете ми на лична.
Image

User avatar
eDonkey
still not tryin' to fit in
Posts: 7746
Joined: Mon Apr 29, 2013 3:45 pm

Re: Евровизия - обща тема

Post by eDonkey » Sun May 20, 2018 7:44 pm

https://www.newyorker.com/elements/lab- ... le-happier

Психолози открили пряка зависимост между щастието на жителите на дадена страна и това дали тя участва в Евровизия. (lol)
Image
They can take away the rhythm, they can take away the gold. But they can never take away, no they can never take away my soul...

Post Reply

Return to “Класации, анализи, залози”