Эдем wrote:Добре де, а Холандия като социална държава толкова ли не може да даде на жената едно общинско жилище, да я назначи някъде учителка по пеене и да й помогне.
Мислех си, че в нормалните държави се отнасят към звездите си по...не като нас.
На мен песента ми харесва
Тук не става въпрос за нейното оцеляване. Дали е звезда или не тук няма значение. При социалните помощи нещата са прости и ясни. Ако си на социална помомощ (€948 мимимум) тук не говорим за допълнителни помощи като здравна застраховка, наем на жилище и т.н., та с тези пари всеки спокойно може да си посрещне нуждите - да си плати ток, вода, газ, телефон, интернет, да си купи храна и то без да се притеснява, че ще трябва да е на хляб и кисело мляко. Спокойно можеш да си напазаруваш и месо, и зеленчуци и плодове и цигари. Дори за таксите и данъците има намаления и в много случаи просто ти ги опрощават (разбира се трябва да изпишеш сума ти и бумаги, но си струва усилията).
Тя просто така е решила за себе си.
Някои хора не са борци. Примиряват се със съдбата си и колкото и странно да звучи се чувстват добре така.
Затова и пуснах линка за тяхната история, защото наистина много добре е показано всичко. Интервюта не само с тях, но и с техни приятели, роднини, хора от бранша. Документални снимки, видеа и т.н. Разбирам, че холандският език е проблем, но и без да разбираш ти стават ясни много неща.
Държавата и институциите не са се открекли от нея. Тя просто иска да живее така.
Гарата, в която живее е всъщност много добре преустроена за жилищна сграда. Направена е така, защото вече не се използва. Абе ... много неща тук са на светлинни години разлика от тези в България.
И за да не разводня съвсем темата да добавя по темата - Плочата на Балкантон я бях изтъркал от пускане. Още я пазя, заедно с още 5 000 други.
Балкантон беше добра компания навремето.